Motivatie en Affiliate Marketing: Krijg Een Kind Allemaal

Motivatie blog schrijven Affiliate Marketing: Krijg Een Kind!

Blog schrijven: motivatie komt en gaat

Titel de reden om te lezen? Mooi, dat was de bedoeling.

 

Vrees niet; er zit een diep filosofische betekenis achter als jij online passief geld wilt verdienen. Vandaag hebben we het over het behouden van jouw blog-schrijf motivatie. 

 

Motivatie komt en gaat. Soms heb ik 's nachts om 4 uur hemelse inspiratie en schop mijn wederhelft een blauw oog van enthousiasme. Wéér zo'n geweldig idee waar de wereld op zat te wachten. 

 

Het is trouwens vaak de wereld op zijn kop. Blogs waarvan je denkt dat Onze Lieve Heer je hand vasthield doen geen moer en je meest beroerde schrijfsels gaan viral. Zo werkt dat nu eenmaal.

 

Motivatie behouden is allemachtig moeilijk, zeker als je vaak alleen achter je computer zit.

 

Dit zijn een paar praktische tips om gemotiveerd blogs te blijven schrijven om daarmee online een passief inkomen te verdienen.

Blog schrijven? Wees Johan Derksen

Schrijf een blog met een leeg hoofd (zoals Johan)

Ik zeg 'krijg een kind allemaal', ik kan ook zeggen: 'krijg allemaal de pleuris'.  Je moet als blogschrijver stronteigenwijs zijn en lekker schrijven waarover jij wilt. Het moet je in eerste instantie geen moer uitmaken wat iemand anders van jou denkt. 

 

De kracht is dat jouw blog dan uniek wordt. Met jouw eigen ideeën die niemand anders heeft. En dat is waar mensen naar op zoek zijn. Een écht persoon met originele hersenkronkels. Die ideeën hoeven trouwens niet goed te zijn.

 

Sterker: het hoeft inhoudelijk geen universitair essay te worden. Het gaat er om dat jij jou bent. Helemaal jezelf. 

 

Ik moet hierbij denken aan een man waar ik een intense hekel aan heb: snorremans en kaars-liefhebber Johan Derksen. 

 

Ik moet die man niet. Maar (!) hij is 100% authentiek en heeft zijn eigen ideeën. Over de inhoud van die ideeën gaat het hier niet, want zo diepgaand is zijn geouwehoer niet. 

 

Dat geldt ook voor blogs over het algemeen: de vorm is over het algemeen belangrijker dan de inhoud. 

 

Lees jij graag een blog zo droog als een Mariakaakje? Of wil je naast geïnformeerd worden ook het idee hebben dat je iets leuks aan het doen bent? Iedere alinea, iedere regel kan voor de lezer een reden zijn om af te haken. En dat moet niet. Zeker als jij een creatieve schrijver bent, verdiep je dan in de manier waarop je van jouw blog een business kunt maken.

 

Het beste advies dat ik kan geven is: wees 100% jezelf. De meest succesvolle YouTubers en bloggers hebben een persoonlijke connectie met hun publiek. En als ze eens een fout maken? Nou en? Dat maakt jou menselijk, net als jouw lezers. 

Blog niet over het Higgs-deeltje

Schijf een blog over jouw interesse

Als je geen interesse hebt in Bitcoin, schrijf er dan niet over. Het is gruwelijk vermoeid om over iets te schrijven dat je niets interesseert. Doe het ook niet met als argument: 'ja, maar het publiek ik zo groot en heeft zo lekker veel Affiliate Marketing potentie'. 

 

Is waar. Maar na 3 maanden ben je opgebrand, omdat de niets meer weet te vertellen over Gerard Jolings outfits. Het interesseert je namelijk niet genoeg. 

 

Pak een onderwerp dat jij leuk vindt én in een goede online nichemarkt zit waardoor je toch lekker kunt scoren.

 

Voorbeelden van nichemarten voor bloggers

Gewoon even uit de losse pols een paar ideetjes voor niche blogonderwerpen. Deze kun je gebruiken om op jouw blog een passief inkomen te verdienen. Zéker als jouw website met blog met deze niche ideeën alleen over één onderwerp gaan komen de commissies binnen als water. Ik garandeer het.

 

- Wordt recensent in één (1) populaire nichemarkt, bijvoorbeeld het spel Monopoly. 

- Schrijf over alle manieren waarover je een cavia gezond kunt houden (welke 6 jarige heeft er niet een?)

- Nederland vergrijst: praat over hulpmiddelen voor ouderen (rollators, wandelstokken, bloeddrukmeters) 

- Vertel anderen hoe ze blijvend zelfvertrouwen kunnen krijgen (want jij weet écht hoe dat moet)

 

Deze ideeën kostten me 2 minuten.

 

"Wat een rare onderwerpen" hoor ik je denken. 

 

Het punt is: als jij online een passief inkomen wilt verdienen, kies dan één specifieke markt die jouw interesse heeft en waar je voortdurend over kunt praten en schrijven.

Wéér een blog over passief geld verdienen

Ow ironie: en ik blijf schrijven over het online verdienen van een passief inkomen; misschien wel een van de grootste en dus moeilijke online markten ter wereld. Want wie wil er nu niet vanaf iedere locatie een passief inkomen verdienen?

 

Deze markt is moeilijk om als nieuweling in te breken, want gigantisch. Maar ik ben oprecht enthousiast over het onderwerp dat ik ballenkriebels krijg iedere keer als ik het er over heb.

 

Vanaf 2015 verdien ik een passief inkomen online met Stuvia.com/nl-nl; een website waar je studiedocumenten verkoopt. Per maand verdien ik gemiddeld 400 euro, zo op mijn bankrekening. Even een screenshotje>>

Motivatie nodig voor bloggen?

De Wet van Gemiddelden is je vriend

De wet van gemiddelden betekend gewoon: hoe meer inhoud je post, hoe groter jouw inkomen wordt. Toen ik begon om online een passief inkomen te verdienen, waren de inkomsten de eerste drie maanden weinig indrukwekkend.

 

Maar 10 blogs werden 20 en 30 en zo voorts. En ik ben gek op schrijven. Dit geldt ook voor de documenten die ik verkoop. De eerste tien deden niet veel tot ik ontdekte; NCOI opdrachten verkopen als een tierelier. Dus ik ging NCOI opdrachten uploaden. 

 

Van goede kwaliteit, geen kopie of rommelig opgemaakt. En dat verkoopt. Nu (juli 2022) heb ik er denk ik 200 en dat merk ik aan de inkomsten. 

 

Uiteindelijk is centjes verdienen aan je werk de ultieme motivatie.

 

Trouwens: ik zal nooit mijn eerste blog-commissie vergeten. Dat was een BOL.COM verkoop van het boek dat straks zal aanbevelen. Ook hier weer: ik had in dat blog 'PayPro' links geplaats van de AffiliateMarketingRevolutie in de hoop dat dat zou verkopen. En je verkoopt een boek dat je in de gauwigheid even noemt. (PayPro is het bedrijf dat mijn commissies uitbetaalt).

 

Zo gek loopt het. Maar die eerste commissie blijft magisch en motiveert als een gek.

 

Mijn motivationele (?) punt: 30 blogs = 20 euro commissie, 40 blogs het dubbele. En wat zou er gebeuren bij 200 blogs?

 

Het is een simpele wet die altijd werkt. 

Motivatie voor blogschrijvers: blijf leren

Ondanks dat onze motivatie pieken en dalen heeft, kun je er veel aan doen om gemotiveerd te blijven. Zeker in het begin wanneer de bezoekers en commissies uitblijven.

 

Ik preek eigenlijk tegen mezelf nu: 'maak het jezelf niet te moeilijk' en 'wees niet te hard voor jezelf'.

 

Nogmaals: als jij lekker weg kunt typen komt dat online passieve inkomen vanzelf.

 

Een goed en vooral simpel boek waarbij ik me geen dombo voelde was Affiliate Marketing voor Dummies. Geschreven door experts uit het werkgebied, gemakkelijk te begrijpen en het leest lekker weg.

 

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden: alle antwoorden om online een passief inkomen te verdienen met Affiliate Marketing zijn allang gevonden.

 

Jij hoeft ze alleen nog maar toe te passen

 

Een boek dat mijn leven écht veranderd heeft op weg naar een online passief inkomen was dit boek trouwens. 

Meer motivatie voor blogschrijvers: fora lezen

Blogschrijvers: lach je rot op fora

Ik denk het wel: jij bent waarschijnlijk al beter dan de gemiddelde blogschrijver. Jouw ideeën zijn gemiddeld beter dan die van anderen en je bent sowieso een lekker ding. Dus...

 

Fora lezen is een van mijn hobby's geworden, zeker als ik even geen motivatie meer heb en dat gebeurt gewoon. 

 

Ik ben recent lid geworden van de site van Jacko Meijaard (zie mijn andere blogs) en daarop staat een forum.

 

'Jij denkt zeker beter te zijn dan anderen'?

 

Nee, maar als jij daadwerkelijk iets beter kunt dan een ander, mag je dat zeggen. Bovendien hoeven mensen die écht goed in iets zijn dat niet aan de grote klok te hangen. De resultaten spreken voor zich. 

 

Fora lezen is ontzettend leuk, omdat je daar mensen tegenkomt die ideeën hebben....je zou ze na 6 uur 's avonds toch je huis niet binnen laten.

 

Mijn serieuze punt: blogs schrijven en online passief geld verdienen is niet eenvoudig: gun jezelf een break en lach om de posts van anderen. Dat motiveert!

 

(Dacht je dat ik niet werd 'uitgelachen' online? Een van mijn posts had zó veel negatieve feedback dat die viral ging. Is ook weer leuk). 

Motivatie nodig voor bloggen? Nieuws lezen

Nog een tip voor motivatie; lees het nieuws. Een van de tips die PayPro geeft is dat je heel goed kunt bloggen over dingen die er op dit moment in de maatschappij spelen.

 

Voorbeeld: blokkeer-boeren die files veroorzaken. Ik zou er over kunnen schrijven. De vraag is dan natuurlijk hoe je dat onderwerp koppelt aan jouw website-onderwerp of in ieder geval iets waarmee jij geld kunt verdienen. Dan moet je dus op zoek naar een Affiliate en ik denk dat het handig is om meerdere te hebben.

 

Bol.com en PayPro zijn voor mij de go-to Affiliates, maar het stikt er van online. Allemaal bedrijven die jou willen betalen voor een verwijzing naar hun product of dienst.

 

Als ik denk aan blokkeer-boeren, denk ik ook aan:

 

- Het belang van voldoende zuivel voor ouderen;

- Informatie over het worden van veganist;

- Lege supermarkt schappen, maar je kunt wel online bestellen;

- Een aanbeveling over de geschiedenis van landbouw in Nederland? 

- Een boek aanbevelen over de zin en onzin van het stikstofbeleid?

 

Zo maar even een paar gedachten. De mogelijkheden zijn eindeloos en dus een mogelijkheid om passief een inkomen te verdienen.

 

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Motivatie voor bloggers: denk niet te veel na

Bloggen moet je echt doen als je er maar plezier in hebt. Pak een onderwerp dat jij leuk vindt en begin met schrijven. Maak je hoofd leeg en zet jouw unieke ideeën op papier.

 

Alleen jij hebt die ideeën en anderen willen deze leren kennen.

 

Als je geïnteresseerd bent om een passief inkomen te verdienen met Affiliate Marketing kan ik de AffiliateMarketingRevolutie trouwens aanbevelen. Het is een eenvoudig te begrijpen programma waarin op klas-5 niveau wordt uitgelegd hoe je begint om online geld te verdienen.

 

Ik ben er mee begonnen en verdien vanuit Mexico-Stad een passief inkomen. 

 

Als ik het kan, kun jij het helemaal.

 

Ik hoop dat deze eenvoudige tips helpen om jou te motiveren om te (blijven) bloggen en er vooral plezier in te hebben. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0