Hoe begin je met Affiliate Marketing?

Hoe begin je met Affiliate Marketing?

Je heb de bewuste keuze gemaakt om online vanuit huis een passief inkomen te verdienen en bent uit gekomen bij Affiliate Marketing. In mijn ogen een logische keuze en de beste start die je kan maken.

 

Affiliate Marketing en een passief inkomen gaan hand in hand. De voordelen zijn enorm:

 

- Werken aan een onbeperkt inkomen

- Vanaf iedere locatie 

- Affiliate Marketing verdwijnt nooit

- Inkomen als je niet aan het werk bent

- Enorme commissies

 

De lijst is langer, maar jouw keuze is super. Jij neemt controle over jouw eigen

inkomen; parttime of fulltime. 

 

Ik leg uit hoe ik begonnen ben en welke stappen ik genomen heb.

Hoe ben ik begonnen met Affiliate Marketing?

Het begon allemaal met een keuze en het bewustzijn dat Affiliate Marketing voor mij was. De belangrijkste reden was dat ik overtuigd was van de eenvoud, baanzekerheid en onbeperkte inkomen van AM. Het bestaat als sinds de geboorte van het internet en heeft zichzelf uitputtend bewezen. 

 

Het is niet meer dan het ontvangen van een commissie voor het plaatsen van een link/aanbeveling/review; de mogelijkheden zijn eindeloos. Ook zijn producten van goederen/diensten bereid stevig te betalen als jij in staat bent om klanten te werven.

 

En dat vindt ik leuk! Ik heb een marketing achtergrond en bovendien vind ik schrijven leuk. Ik denk dat ik redelijk iets kan uitleggen op een simpele manier. 

 

Toen ik begreep dat AM voor mij was, begon ik te zoeken naar een sponsor; dit werd Jacko Meijaard van de Affiliate Marketing Revolutie.

Jacko Meijaard is al ruim tien jaar een succesvolle internetondernemer die zich volledig op Affiliate Marketing heeft gericht. Hij heeft een eenvoudig te begrijpen programma ontwikkeld: de AffiliateMarketingRevolutie.

 

Dit is het lesprogramma waar ik mee begonnen ben. Het bestaat uit een serie waardevolle video's die alles uitleggen dat je nodig bent om te beginnen. Niets blijft onbesproken en op een manier die toegankelijk is. Ik voelde me geen dummie in ieder geval.

 

Stap voor stap wordt tot in detail uitgelegd (op video online) hoe je begint.

Je kunt geen fouten maken, zo eenvoudig is het lesprogramma.

 

Toen ik alle stappen doorlopen had, begreep ik precies wat ik moest doen om mijn doel te behalen: eerst 500 euro passief verdienen per maand. Dat was mijn eerste doel.

 

Het resultaat is deze eerste website die nog altijd bedoeld is om anderen te laten weten dat Affiliate Marketing dé manier is om een passief inkomen te verdienen.

 

En toen?

Affiliate Marketing: lekker simpel

Nadat ik het lesprogramma doorlopen had, had ik het zelfvertrouwen om te beginnen. Tegelijkertijd pakte is alles dat los en vast zat dat over Affiliate Marketing ging. Hoe veel is er niet te leren?

 

Het boek hiernaast sloot goed aan bij hetgeen ik geleerd had, omdat het simpel was. Je moet niet bij mij komen met hele ingewikkelde dingen, dan gaat bij mij het licht uit.

 

Op wederom eenvoudige manier begon ik meer de leren over de enorme voordelen die Affiliate Marketing heeft en hoe je er succesvol mee kunt zijn.

 

Nogmaals wil ik benadrukken dat dit geen moeilijk proces is. Als ik het kan, kun jij het helemaal.

 

Een laptop en internet zijn alles dat je nodig bent.

 

Geen investeringen of start-kennis nodig.

 

Je kunt onmiddellijk beginnen als je de wil hebt.

Affiliate Marketing: mijn eerste blog schrijven

Affiliate Marketing is natuurlijk een breed onderwerp op Google, en de ranking op Google is waar deze website en mijn blogs zich op richten. Als ik er voor kan zorgen dat mijn blogs gelezen worden, zal het resultaat niet snel uitblijven.

 

Ik had er ook voor kunnen kiezen om te schrijven over het denderende leven van de wit-gestreepte Zuid-Afrikaanse kanarie, maar daar ligt mijn interesse niet. Het is heel belangrijk om over iets te schrijven dat jou ligt, anders houdt je het niet lang vol.

 

Nagenoeg alles dat ik schrijf heeft dus met AM te maken, omdat ik dat eindeloos interessant vindt. Ik wil anderen over de mogelijkheid vertellen om passief een inkomen te verdienen online, omdat ik denk dat veel mensen hier (nog) niet van op de hoogte zijn.

 

Mijn eerste blog ging over de kracht van Affiliate Marketing en alle redenen waarom ik daar mee begonnen was. Ik legde uit welke enorme voordelen er aan zitten en waarom ik er in geloofde. Ik plaatste daarbij de links, zoals ik in dit artikel ook heb gedaan. 

 

En daar kwam mijn eerste online inkomsten vandaan. Het was heel leuk om op een terrasje naar mijn telefoon te kijken en te zien hoe de eerste bestellingen binnen kwamen. 

 

 

Voor de lol werd ik ook lid van het Affiliate Programma van Bol.com en plaatste een link van een boek van Brian Tracy dat mijn leven echt positief beïnvloed heeft. Tot mijn stomme verbazing werd het boek verkocht en ontving ik hier ook commissie over.

 

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Affiliate Marketing: de Wet van Gemiddelden

Het begin was er dus en na de eerste commissie was ik niet meer te houden. Er moesten zo veel mogelijk blogs komen, maar wel van goede kwaliteit. De tijd dat je met 'slimme' trucjes hoog in Google verschijnt zijn al lang voorbij. Jouw blog moet meerwaarde hebben voor de lezer.

 

Als je het voor elkaar kunt krijgen om een goed stuk te schrijven, begint de wet van gemiddelden. Heel globaal is de regel dat de eerste inkomsten na 50 blogs beginnen te lopen. Daarna is het een simpel rekensommetje.

 

Als je met 50 blogs zeg 100 euro passief verdient, wat zou er gebeuren als je er 100 had? Precies, 100 euro per maand. Iedere maand weer. 

 

Zo simpel is het. 

De Succeslounge

De afbeelding hierboven is een screenshot van het afgeschermde deel van de AffiliateMarketingRevolutie-website. Hier kun je alleen in als lid. 

 

Hier las ik vanaf dat moment alle succesverhalen van andere online Marketeers en dat was heel inspirerend. Hele kleine- en hele grote successen worden hier dagelijks gedeeld. Ook vind je vaak zaken waarover jij zelf niet had nagedacht, gewoon omdat het nog nooit in je op is gekomen.

 

Twee voorbeelden zijn het plaatsen van een nieuwsbrief op de homepage en de inhoud van de landingspagina. 

 

Het doel is het genereren van zoveel mogelijk organische bezoekers op je website. Dit zijn bezoekers die gewoon vanuit Google op jouw website klikken, bijvoorbeeld via een blog-link. 

 

Om de bezoekers aan jouw website te koppelen, begon ik met het plaatsen van een gratis nieuwsbrief nadat de bezoeker zijn email had achtergelaten. Dit zijn allemaal potentieel nieuwe klanten.

 

Ten tweede bleek dat veel van de meer gevorderde Marketeers aangaven dat vooral de landingspagina zo simpel mogelijk moet zijn. Begin niet direct met een heel verhaal. Het liefst visueel duidelijk maken waar jouw website over gaat. Iemand die verder wil lezen, klikt wel door. 

 

Beginnen met Affiliate Marketing betekent ook dat je jezelf schakelt aan andere succesvolle Markteers en de AffiliateMarketingRevolutie heeft die mogelijkheid.

 

Je staat er nooit alleen voor. 

Beginnen met Affiliate Marketing is een van de beste keuzes die ik ooit gemaakt heb. Het begint er mee dat ik het leuk vindt, en dat zou ook (gedeeltelijk) jouw motivatie moeten zijn.

 

Werken vanaf iedere locatie is een enorme bevrijding voor mij geweest, en ik geloof dat jij dat ook wilt. Mijn boodschap is simpel: als ik het kan, kun jij het helemaal.

 

Ik wil je echt aansporen om onderzoek te doen naar deze manier van geld verdienen. Er zijn geen investeringskosten, je kunt onmiddellijk beginnen de de inkomsten hebben geen limiet.

 

Beginnen met Affiliate Marketing betekent een toekomst zonder geldzorgen voor een ieder die er serieus werk van wil maken. 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0