Ultieme Affiliate Marketing Tips voor beginners

Dit artikel is voor iedereen die online geld wil verdienen. Geen snel-rijk verhaal, maar degelijk informatie over hoe je op de lange termijn vanuit huis online een passief inkomen kunt verdienen. 

 

Ik zou het niet anders meer willen; vanaf iedere locatie geld kunnen verdienen en dan op momenten dat ik daar zin in heb. Natuurlijk moet er gewerkt worden; voor niets gaat de zon op.

 

Klaar voor de start? 

Affiliate Marketing: zorg voor een netwerk

Het lijkt niet meteen een logische aanbeveling, maar het hebben van een achterban is belangrijk, zeker als je net begint met Affiliate Marketing. Hiermee bedoel ik dat je er voor moet zorgen dat je er niet alleen voor staat. Als je geïnvesteerd heb in een AM programma, zorg er dan voor dat je een (online) netwerk van gelijkgestemden hebt. 

 

Ieder begin is moeilijk, en jij bent zeker in het begin motivatie van anderen nodig om met jouw blog te beginnen en belangrijker nog: er mee door te gaan.

Affiliate Marketing: kies een programma dat bij jou past

Ik zou willen adviseren om een Affiliate Marketing programma te kiezen dat bij jou past. Zo kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld over BOL.com producten te schrijven. Je schrijf een recensie en plaatst een link naar een product zoals ik hier heb gedaan.

 

Het is belangrijk om een verdienprogramma te kiezen waar jij je lekker bij voelt. Dit komt weer terug op het eerst punt: je gaat voor langere tijd in AM investeren en je houdt het niet vol als jij met iets bezig bent waar jij niet 100% achter staat.

 

Het hoofdonderwerp waar ik over schrijf is natuurlijk Affiliate Marketing; passief geld verdienen vanaf iedere locatie. Ik vindt dit een magistraal onderwerp en ik zou niet over poedels of kleien willen schrijven. 

 

Het nadeel is dat dit een breed onderwerp is met heel veel concurrentie op Google, maar het is niet verstandig om over iets te schrijven dat jou geen moer interesseert.

 

Het verdienprogramma waar ik mij lekker bij voel is de AfffiliateMarketingRevolutie van Jacko Meijaard. 

 

Simpel, to the point en met meer informatie dan je ooit nodig zult hebben.  

 

Kies het juiste onderwerp

Toch nog even dubbelop. In het begin ben je (net als ik) erg enthousiast over AM (terecht) en schrijf je de sterren van de hemel. Maar het is menselijk dat motivatie over tijd verdwijnt. Dit geldt voor heel veel dingen. Daarom is het ontzettend belangrijk dat jij schrijft over iets dat jou werkelijk interesseert!

 

Als jij een hobby hebt bijvoorbeeld, is dit geweldig! Voorbeelden zijn geïnteresseerd zijn in bepaalde huisdieren, zelf bier brouwen of creatief met papier. Dit geeft jou onmiddellijk een voorsprong omdat je een 'niche' gevonden hebt in AM. Dit is een relatief kleine markt waar echter voldoende mensen in geïnteresseerd zijn en waar op Google nog niet veel over geschreven is.

 

Schrijf over iets dat jou interesseert!

Affiliate Marketing: Volhouden

Als iedereen die ooit met Affiliate Marketing begonnen was het nu nog zou doen, zou het internetlandschap er anders uit zien. Daar ben ik van overtuigd. Feit is dat bijna 80% afbranden na de eerste drie maanden. Dat komt omdat resultaten op zich laten wachten.

 

Wij leven in een maatschappij waarin 'instant-resultaten' de norm geworden zijn. Wachten op zaken is echt een deugd en vereist doorzettingsvermogen en geduld.

 

Mijn beste tip is dat je niet te veel moet nadenken over de resultaten die je gaat halen in het begin. De resultaten (passief inkomen) zijn onvermijdelijk als jij de ene voet voor de andere blijft zetten.

 

Ook: laat je niet afleiden door mensen in jouw omgeving die eerlijkgezegd nergens vanaf weten. Zonder blikken of blozen zullen er mensen zijn die AM afkraken met de domste argumenten.

 

Affiliate Marketing bestaat al sinds de geboorte van het internet en is niets meer als het ontvangen van een commissie voor een aanbeveling.

 

Volhoud met AM betekent dat je blog na blog blijft schrijven, zonder je in het begin druk te maken om uitblijvende resultaten.

 

Die komen vanzelf.

Affiliate Marketing: blijven leren

Het online landschap veranderd voortdurend en het is belangrijk dat jij op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen.

 

Maar (!!) kennis van Affiliate Marketing is nauwelijks nodig om te beginnen!

 

Kennis van CEO, HTML of online codes? Vergeet het maar. Dat heb ik ook niet.

 

Alles dat jij nodig bent om te beginnen is de absolute wil om online een passief inkomen te willen verdienen vanaf iedere locatie. En jezelf onderwijzen is natuurlijk een logisch voortvloeisel want je wilt ook niet stil blijven staan.

 

De eerder besproken AffiliateMarketingRevolutie is zo'n manier. Het voordeel is dat je twee vliegen in 1 klap slaat: je hebt de felbegeerde achterban én een zee van online kennis in de vorm dan dagelijkse vragen en opmerkingen van anderen.

 

Ik kan niet uitleggen hoe ontzettend waardevol deze informatie van anderen geweest is. Zij komen uiteindelijk dezelfde uitdagingen tegen als ik, en daar is altijd een antwoord op.

 

 

Trouwens: online kleppen met elkaar terwijl jij bezig bent met jouw passieve inkomen is ontzettend leuk!

Tussendoortje

Voor je het vergeet: VOLHOUDEN! Rome is niet in 1 dag gebouwd.

Heb er plezier in

Ook dubbel, maar zo belangrijk. Je gaat AM niet volhouden als jij het niet oprecht leuk vindt om iets te vertellen aan anderen. Ik vindt het op een of andere manier heel leuk. Het had niet veel gescheeld of ik was docent geworden, ware het niet dat die baan niet zo heel goed betaald. Dikke pluim voor alle leraren natuurlijk. Dat ik aan geld denk is misschien al het teken dat ik er niet geschikt voor ben. 

 

Pak jouw onderwerp (bijvoorbeeld hoe krijg je blijvend  zelfvertrouwen) en ga er over schrijven. Persoonlijke blogs doen het over het algemeen beter als generiek. Dat moet je een beetje uitzoeken. In deze blog kies ik er voor om redelijk zakelijk te blijven, maar ik zit ook met mijn kop op YouTube. 

 

Ik edit mijn video's niet, dus als er iets mis gaat, is dat jammer dan. Ik wil zijn zoals ik ben en ik weet dat anderen dat ook waarderen.

 

Soms moet ik vier keer een video overdoen, omdat ik er uit zie als een uitgedrukte tompouce. Maar het is ontzettend leuk om te doen en het komt eigenlijk vanzelf. En hoewel ik iedere keer over AM praat, gaat dat onderwerp mij nooit vervelen.

 

Doe dat ook: pak een onderwerp waarvan jij weet dat je het leuk vindt. 

Affiliate Marketing: zoeken naar onderwerpen

Gisterenavond zat ik nog op het blog van de AffiliateMarketingRevolutie en daar las ik meerdere mensen die op zoek waren naar onderwerpen. Een van de bloggers zei dat ze geen onderwerpen meer wist en dat vindt ik nogal zorgelijk.

 

Affiliate Marketing vereist wel een beetje een creatieve geest. Je moet wel in staat zijn om over (in mijn geval AM) eindeloos te kunnen schrijven. Ikzelf heb daar geen moeite mee, omdat ik het onderwerp eindeloos interessant vindt. Ook komt er naar mijn idee geen einde aan alle ins- en outs van het onderwerp.

 

Schaam je niet of denk niet dat je niet goed genoeg bent om gewoon ideeën van anderen te pikken. Natuurlijk schrijf je geen werk van anderen over, maar lees eens hier en daar. Als ik een blog van anderen lees, heb ik meestal drie nieuwe blogonderwerpen. Die stal ik dan zo lang onzichtbaar op mijn website tot ik de tijd er voor heb om er over te schrijven.

De lange adem van Affiliate Marketing

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Ieder begin is moeilijk. Uitdagingen waar ik tegenaan liep:

 

- Hoe werkt die verrekte website met al die nieuwe knoppen? 

- Hoe kom ik zo snel mogelijk aan 10 blogs (doe even rustig joh)

- Hoe kom ik zo snel mogelijk zo hoog mogelijk in Google? (tijd)

- Het moet nu onmiddellijk allemaal gebeuren.

 

Het is eigenlijk een soort klaagbrief aan mezelf, want je zit wat mijn belangrijkste uitdaging is. Toch weet ik uit ervaring dat Affiliate Marketing heel ontzettend erg winstgevend is. Jaren geleden ben ik online studiemateriaal op Stuvia.nl.nl gaan verkopen en daar haal ik nog steeds een inkomen uit. Gemiddeld 500 euro per maand. 

 

Zou jouw leven veranderen als je 500 euro per maand zomaar extra te besteden had? 

 

De meeste mensen kiezen niet voor verandering, omdat verandering eng is. Mensen blijven vaak bij het vertrouwde, dan weten ze wat ze hebben

 

Beginnen met Affiliate Marketing is voor mensen die parttime' of fulltime een onbeperkt passief inkomen willen verdienen vanaf iedere locatie.

Ik woon in Mexico-stad, omdat ik het weer in Nederland een beetje te koud vindt. Dit is ook de plek waar ik deze blog schrijf. Ik heb de totale vrijheid om te schrijven over wat maar met Affiliate Marketing te maken heeft en daar verdien ik mijn geld mee. Ook als ik niet aan het werk ben.

 

Ik ben ook een keer begonnen, en dat was best eng. 

 

Wel wist ik zeker dat Affiliate Marketing werkt en dat Affiliates daar enorme commissies mee verdienen. Dat had ik geleerd in de AffiliateMarketing Revolutie. 

 

Ik kan mij geen betere investering bedenken dat Affiliate Marketing, omdat je investeert in jezelf. Je gaat aan het werk om in de toekomst geld op jouw rekening te krijgen, ook als je daar niets voor aan het doen bent. 

 

En als ik het kan, kun je het zeker.

Reactie schrijven

Commentaren: 0