· 

Motivatie schrijven en bloggen als Affiliate Marketeer

Motivatie bloggen Affiliate Marketing

Ik wou het eens hebben over motivatie en online werken als beginnend Affiliate Marketeer.

Zeker als je net begint is het niet verassend dat resultaten op zich laten wachten, je kunt niet verwachten dat je traffic en kliks exploderen. Al schrijf je de beste blogs.

 

Ik vergelijk het met het opstijgen van een vliegtuig: de meeste brandstof wordt verbruikt bij het opstijgen. Als het vliegtuig eenmaal op de juiste hoogte zit, kost dit veel minder energie.

 

Beginnen met Affiliate Marketing is voor mij ook een avontuur en in het begin ben je razend enthousiast. Het is echter belangrijk om dit enthousiasme vast te houden, maar hoe doe je dat?

 

De illustratie hiernaast vindt ik wel passend: ieder nieuw avontuur begint met een zaadje en moet langzaam kiemen. Dit geldt zeker voor lange termijn processen zoals Affiliate Marketing. Link voor link wordt een spinnenweb opgebouwd waar Google blij van wordt. 

Feit: Affiliate Marketing werkt

Motivatie werkt in mijn onbegrijpelijke mannenbrein op basis van feiten, niet op basis van gevoel. Het maakt mij niet uit of de zon schijnt of dat VV Emmen verloren of gewonnen heeft. 

 

Het is een onmiskenbaar feit dat Affiliate Marketing werkt. Hier bedoel ik mee dat de uitkomst zeker is als de juiste stappen binnen een periode van tijd genomen worden. Het is gelijk aan het volgen van een recept: de uitkomst is cake als je het recept voor cake volgt. De uitkomst zal nooit eekhoorntjesboord worden.

 

Het zelfde geldt voor nagenoeg alles dat je nieuw onderneemt. Iedere stap die binnen het proces valt van hetgeen je wilt bereiken werkt toe naar een logische uitkomst. Dit geld ook voor online passief geld verdienen. De uitkomst is zeker áls je stappen blijft zetten. 

 

Het is niet te vermijden dat iemand succesvol gaat worden met Affiliate Marketing, omdat (1) Affiliate Marketing zichzelf bewezen heeft en (2) de persoon consistent de stappen blijft nemen om zijn doel te bereiken. 

Affiliate Marketing; heb een doel

Je kunt niet schieten als je niet weet wat het doel is. In het wilde weg pijlen afschieten heeft weinig zin; ze moeten een doel hebben. Je moet een enkelvoudig doel hebben als je als Affiliate Marketeer gaat werken.

 

Heb geen 20 doelen, maar 1. Mijn doel is het realiseren van 10 duizend euro per maand passief inkomen met mijn website binnen vijf jaren. Zo'n doel zou jij ook moeten hebben. Een duidelijk, afgebakend doel en SMART-geformuleerd.

 

SMART betekent specifiek, meetbaar, aantoonbaar, realistisch en tijdsgebonden.

Affiliate Marketing: SMART doelstelling

Een SMART doelstelling is een doelstelling die 'gekwantificeerd' is. Dit betekent dat de doelstelling niet in de lucht hangt, maar is 'afgebakend op meetbare resultaten'.

 

Een specifieke doelstelling is enkelvoudig: 'Ik ga 10.000 euro passief online verdienen met Affiliate Marketing binnen vijf jaar'. Goed bezig!

 

Meetbaar is het meetbaar maken van resultaten, maar wees daar in het begin nog niet zozeer mee bezig. Er is tijd voor nodig om een website met Affiliate Marketing succesvol te laten zijn. Dit heeft te maken met CEO en een hele riedel van andere zaken die jouw blog en uiteindelijk website succesvol maken.

 

Aantoonbaar (A) betekent dat jouw doelstelling haalbaar is op basis van feiten en draagvlak heeft. Dit draagvlak ben jij zelf: ben jij er inderdaad van overtuigd dat Affiliate Marketing met de tijd zal werken? 

 

Realistisch (R) gaat over een doelstelling die realistisch is. Het is niet redelijk om aan te nemen dat je binnen een half jaar jouw doelstelling bereikt zal hebben, maar binnen een aantal jaren wel. Een passief inkomen van 1000 euro per maand vanuit huis is in het begin een goed goed om naar toe te werken.

 

Dit schakel je aan 'tijd' (T); jouw doelstelling wordt afgebakend door te stellen: 'Binnen drie jaar verdien in 1000 euro per maand passief online vanuit huis met Affiliate Marketing'. 

 

Tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Affiliate Marketing: gebruik je netwerk

Nadat je overtuigd bent van het feit dat Affiliate Marketing met de tijd werkt, is het van belang om motivatie vast te houden. Ik zie regelmatig dat Affiliate Markteers na grofweg drie maanden deze motivatie verliezen. Dit komt omdat resultaten nog tegenvallen en men het idee heeft dat de inzet nog niet in relatie staat tot de opbrengst.

 

Dit is normaal. Affiliate Marketing is een proces. Dit betekent dat er tijd over heen gaat voordat een website populair is of dat genoeg mensen jouw blogs lezen en een aankoop doen. Maar ook hier weer: tijd staat in relatie tot input en output. Indien jij voldoende tijd steekt in Affiliate Marketing, is de uitkomst zeker. Denk weer aan het cake-recept. 

 

Motivatie verdwijnt over tijd, dat is ook normaal. Om deze toch vast te houden maak je gebruik van jouw netwerk. Alvast even een tipje van de sluier: de online community van de AffiliateMarketingRevolutie is enorm. Allemaal Affiliate Marketeers met hetzelfde doel als jij. En de informatie die hier gedeeld wordt is zonder overdrijven van onschatbare waarde.

 

Maak gebruik van deze kennis en kunde; je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Wel is het belangrijk om in contact te blijven met anderen, omdat dit belangrijk is voor jouw motivatie. Misschien help dit blog al waarin je leest dat instant-resultaten niet bestaan en dat het normaal is dat motivatie verdwijnt, maar weer opgepakt kan worden.

 

Blijf in contact is mijn advies.

Motivatie en blijven leren

Het is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen als je de reis met Affiliate Marketing gestart bent.  Dit doe ik door online cursussen te volgen en ten tweede door de berichten van anderen te lezen.

 

Het lezen van de opmerkingen, vragen, verbetersuggesties en succes-mijlpalen zijn enorm inspirerend. Belangrijker nog: deze berichten laten jou voelen als een mens. Hiermee bedoel ik dat jij als mens behoefte hebt aan sociaal contact en je moet begrijpen dat jij voor dezelfde uitdagingen staat als een ander.

 

Werken van achter jouw laptop is cool, maar kan je het gevoel geven dat je er alleen voor staat. Dit is niet waar en het is aan jou om uit je zone te stappen en actief deel te gaan nemen aan online (en offline) communicatie. Hier zal je als mens door groeien en daarmee jouw online Affiliate Marketing activiteiten. 

Om nog even bij leren te blijven; een boek dat mijn even veranderd heeft is 'the power of self-disipline' van Brian Tracy. Alle werken van Tracy zijn geweldig trouwens.

 

Tracy is met niets begonnen met de gedachte dat succes onvermijdelijk is dat je hetzelfde recept voor succes volgt als diegenen die jou voor zijn gegaan. Het nemen van dezelfde stappen geeft hetzelfde resultaat voor succes.

 

De opmerking die mij écht veranderd heeft is 'You dont need a job, you need money'. (Je hebt geen baan nodig, enkel geld). Dat is natuurlijk waar. 

 

Vanaf dat moment ben ik mij volledig gaan richten op het verdienen van een passief inkomen. Ik wil zelf kunnen bepalen wanneer en vanaf welke locatie ik werk en dat is gelukt. Momenteel (juni 2022) werkt ik vanuit Mexico-Stad, omdat ik graag iedere dag zon wil. 

 

Ook niet alles lukt mij; ik heb de neiging om te veel tegelijk te willen. Zo heb ik een YouTube kanaal waar ik regelmatig nieuwe video's op plaats. Ook hier heb ik over getwijfeld, want tijd die je in het maken van filmpjes maakt, gaat niet naar het maken van een blog. 

 

Keuzes, keuzes!

Eerste stap: begin!

Ik ben blij dat ik begonnen ben met Affiliate Marketing, want het is een super manier om online een passief inkomen te verdienen. Ik wil dit ook met anderen delen, en doe dat via het programma dat mij ook succes gebracht heeft: de AfffiliateMarketingRevolutie van Jacko Meijaard.

 

Dit is een eenvoudig te begrijpen online programma waarmee iedereen direct met Affiliate Marketing kan beginnen. No-nonsense en to-the point. Een succesvolle internetondernemer die zijn kennis deelt.

 

Waarom beginnen met Affiliate Marketing?

 

- Onmiddellijk kunnen beginnen

- Geen inkomenslimiet

- Werken vanaf iedere locatie

- Zelf werkuren bepalen

- Je staat er nooit alleen voor met de AfffiliateMarketingRevolutie 

 

Iedereen die serieus is over online geld verdienen kan nu beginnen en een onbeperkt inkomen verdienen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0