5 mythen over Affiliate Marketing

Misvattingen over Affiliate Marketing

Affiliate Marketing is \gebaseerd op verwijzingen en referentie: persoon 1 verteld aan persoon 2:

 

"Hé, kijk eens op deze website; misschien is die informatie wel nuttig".

 

In het artikel wordt dan verwezen naar een link waarvoor de Affiliate Marketeer een commissie ontvangt. Lekker simpel concept dus. 

 

 Affiliate Marketing is al decennia lang een beproefd verdienmodel om passief een inkomen te verdienen. Dit vanwege de eenvoud en de meerwaarde voor producenten waar ik in mijn vorige blog over schreef. 

 

Toch blijkt uit recent onderzoek van Forbes dat Affiliate Marketing door veel online Marketeers met argusogen wordt bekeken. Wellicht bang voor het onbekende of spookverhalen.

 

Ik dit blog vijf van de meest voorkomende mythen over Affiliate Marketing. 

 

1. Affiliate Marketing doelgroepen: lastig schieten?

Het zou lastig zijn om met Affiliate Marketing een specifieke doelgroep te bereiken. 

 

Echter is de kracht van AM de grenzeloze potentie in relatie tot marktbereik en variatie. De markt voor AM zal in 2030 een omvang van $40 miljard dollar bereikt hebben. De breedte van de mogelijkheden voor Marketeers is het geen tekort hebben aan manieren om de 'goede' doelgroepen te bereiken. 

 

AM biedt een enorm bereik aan zeer diverse doelgroepen. Echter is er eveneens geen beperking om je te richten op een specifiek markt; bijvoorbeeld Zuid-Hollanders met een grijs-gestreepte kanarie met platvoeten.

 

Waarom zou het lastiger zijn om hen te bereiken? 

 

Met de juiste parameters op de achtergrond is het geen redelijk argument om te zeggen dat AM 'te breed schiet' als het om doelgroepen aankomt. 

 

2. Affiliate Marketing technisch moeilijk?

Affiliate Marketing is niet moeilijk meer, dat is oude koek.

 

Juist omdat Affiliate Marketing zo waardevol voor ondernemers is gebleken, zitten bedrijven die Affiliate Marketing aanbieden natuurlijk niet stil. De eenvoud waarmee het geïmplementeerd kan worden is anno 2022 verbluffend.

 

Wordt je zenuwachtig van termen als 'HTML en CEO'? Al het werk is al voor je gedaan. Er zijn voor online Affiliate Marketeers eenvoudig programma's te vinden die het werk een eitje maken met zeer hoge commissies

 

Vaak wordt het creëren van een in-house partnerprogramma als enige optie gezien om te profiteren van Affiliate Marketing, maar dan loop je een beetje achter. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden.

 

Zowel voor de producent áls de Affiliate Marketeer die online passief een inkomen verdient geldt: het werk is al gedaan, de infrastructuur ligt klaar. 

3. Affiliate Marketing en reputatie

Ik heb vaker gehoord dat Affiliate Marketing niet goed zou zijn voor de reputatie van een bedrijf. Echter begrijp ik deze redenering niet. Ik mijn vorige blog berichtte ik over de meerwaarde van Affiliate Marketing die traditionele media niet kunnen bieden. 

 

Het argument achter het idee dat Affiliate Marketing schadelijk zou kunnen zijn is de gedachte dat er ruimte voor fraude is. Er zijn zoals in iedere markt waar veel geld te verdienen valt, partijen die de snelle route nemen en met trucage (bots) een hoge positie proberen te halen in Google. 

 

Google is ook niet gek en weet steeds beter écht van nep te onderscheiden. De meerwaarde van Affiliate Marketing zit hem in de unieke content die door Marketeers gecreëerd wordt. De dagen waarin je met niet-kwalitatieve content hoog scoort zijn echt voorbij.

 

De beste beveiliging tegen malafide praktijken is het in zee gaan met gerenommeerde partijen. 

4. Affiliate Marketing niet lonend?

Het moet niet gekker worden. Dat deze gedachte speelt moet in relatie tot kennisgebrek staan.

Affiliate Marketing is zowel voor de Marketeer als producent enorm winstgevend, ik kan er niets anders van maken. Als voorbeeld geef ik een recent (mei 2022) screenshot van de commissies van een Affiliate die werkt via de AffiliateMarketingRevolutie

 

Ik vermoed dat deze gedachte in de basis te maken heeft met een gebrek aan kennis over hoe Affiliate Marketing werkt. Het is zo eenvoudig: de producent zit te springen om mensen die producten/diensten promoot en de Marketeer krijgt hiervoor een commissie. Dat die commissies niet misselijk zijn is ook een understatement. 

5. Affiliate Marketing tijdelijk?

Affiliate Marketing bestaat al sinds de geboorte van het internet in 1990. Al vanf het begin zijn producenten overtuigd geweest van de noodzaak dat derden over hun producten schrijven.

Voor producten is het een krachtige manier om een lange termijn marketing strategie op te bouwen. Het creëert op creatieve manier 'brand awareness', 'leads' en 'sales'. De trend in AffiliateMarketing is positief met een verwachte omzet van $40 miljard in 2030.

Succesvolle Affiliate Marketeers maken gebruik van hetgeen in de kern de kracht ervan is: creatieve content. 

Traditionele marketingmethoden zoals radio en tv hebben niet het onderscheidende vermogen dat AM wél heeft. Indien de online Marketeer er niet voor zorgt dat de boodschap werkelijk interessant voor de doelgroep is, zal AM niet optimaal werken.

Affiliate Marketing is tot slot een geweldige manier om online passief een inkomen te verdienen voor iedereen die dat wil.

De voordelen:

- Geen investeringskosten

- Onbeperkt inkomen

- Direct kunnen beginnen (laptop en internet is alles dat je nodig bent)

- Enorme commissies

- Bij uitstek geschikt voor mensen die van schrijven houden

De AffiliateMarketingRevolutie van Jacko Meijaard is het bekendste programma in Nederland voor mensen die een passief inkomen willen verdienen. Het programma biedt tot achter de komma onschatbare insider informatie over de online Affiliate Marketing markt.

Juist voor mensen die online een passief inkomen vanuit huis willen verdienen is dit ideaal. Hieronder enkele recente (mei-juni 2022) bewijzen van de kracht ervan.

Reactie schrijven

Commentaren: 0