Hoe verdien je met een blog?

Geld verdienen met een blog?

Het komt nog steeds voor dat mensen aan mij vragen of het mogelijk is om online geld te verdienen met bloggen. Ze willen vaak wel een digital nomade  zijn, maar weten niet waar ze moeten beginnen.

 

Online geld verdienen vanaf iedere locatie lijkt sommigen te mooi om waar te zijn. En kan je er eigenlijk wel van leven? Meer dan een zakcentje zal het toch niet zijn?

 

De vrijheid die ik als digital nomade in Mexico-Stad heb zou ik nooit willen verruilen. Nog niet voor een salaris van een ton per maand. In dit blog leg ik uit hoe ik aan een blog geld verdien. 

  

Affiliate Marketing natuurlijk!..............maar hoe dan?

Bloggen en geld verdienen

Vergeet voor nu dat geld verdienen (erg dat ik dat zeg he). Doe alsjeblieft iets dat je leuk vindt. Als jij schrijven over allerlei onderwerpen niet oprecht leuk vindt, begin er dan niet aan. Na drie weken ben je opgebrand, heb je geen zin meer en geen onderwerpen meer.

 

Je moet het heerlijk vinden om een paar uur achter een computer te zitten typen. Vraag me niet waarom (ik moet eens goed onderzocht worden), maar ik ben nergens zo gelukkig als van achter mijn laptop. Zelf terwijl mijn 'c-toets' steeds blijft plakken omdat er een druipende taco over m'n toetsenbord is gegaan.

 

Weet je zeker dat je het leuk vindt om te schrijven en dingen uit te leggen?

Google houdt van bloggers

De dagen waarin je met onzin-content en CEO-foefjes hoog kunt scoren zijn allang voorbij. Google heeft een koers ingezet waarbij kwaliteit het wint van kwantiteit. Google-ranking is natuurlijk belangrijk, want je wilt dat lezers op jouw blog terecht komen.

 

De twee beste tips die ik kan geven zijn: zorg voor waardevolle inhoud en houdt je aan de basisregels voor goede zoekmachineoptimalisatie. Dit is helemaal geen probleem meer en hoef je niet zelf te doen. Alle grote website providers zorgen ervoor dat je zonder moeite de kwaliteit van jouw blog kunt controleren. Samen met de juiste kernwoorden en lay-out kun je zonder veel problemen een stuk schrijven dat gevonden wordt.

 

Nog twee tips: gebruik jouw eigen persoonlijke schrijfstijl en vermijd moeilijke taal. Gebruik humor als je dat kan. Het gaat er om dat je een persoonlijke connectie maakt met jouw doelgroep. 

 

Een goede cursus voor als je het steeds veranderende blog-landschap wilt bijbenen is trouwens hier beschikbaar

 

Het programma 'Blog Secrets' van Robbert Leenaarts is een cursus waarbij je meer over bloggen zult leren dan je ooit dacht. Robbert is eigenaar van Backpackblog.nl; een van de bekendste reisblogs van Nederland. In Blog Secrets deelt Robbert al z'n geheimen, zodat ook andere bloggers geld met hun blog gaan verdienen en zo vrijheid voor zichzelf creëren.

 

Alle stappen van A tot Z worden besproken.

Bloggen; zoek één onderwerp

Doe jezelf een lol en ga niet over 12 onderwerpen tegelijk bloggen, alleen om een zo breed mogelijke doelgroep te bereiken. Kies een onderwerp dat jij leuk vindt. Dit staat weer direct in relatie tot het bloggen zelf; schrijven over een onderwerp dat je niet ligt is geen goed idee.

 

Dus waar ligt jouw kracht? Over welk onderwerp kun jij eindeloos mooi vertellen en ben je oprecht enthousiast over?

 

Voorbeelden zijn: gezondheid, sporten, nieuwe IT-technologie, goede restaurants waar jij geweest bent, de beste cup cake recepten, politieke kwesties, reizen, alles over wonen en werken in Duitsland, marketing...

 

De lijst is eindeloos en je snapt het wel; schijf over iets dat je raakt. Voor mij is dat passief geld verdienen. 

 

Ik ben jaren geleden geobsedeerd geraakt door dit onderwerp, omdat ik nooit meer voor een baas wil werken. Een uitspraak die mijn leven veranderd heeft: 'Je bent geen werk nodig, alleen geld'.  Soms zijn er van die dingen die je recht in het hart raken en dat was het geval bij mij en deze opmerking. 

 

Een passief inkomen verdienen heeft twee belangrijke voordelen: veel mensen zijn daar in geïnteresseerd én er is eindeloos over te schrijven. 

 

Tip: als je graag over de beste frituurolie schrijft, is dat prima, maar niet veel mensen worden daar opgewonden van en jouw doelgroep is dus beperkt.

 

Kies een onderwerp dat veel mensen aan zal spreken. 

Blog: persoonlijke kwaliteit

Ik geloof dat een blog aan twee voorwaarden moet voldoen: het moet persoonlijk zijn én inhoudelijk van goede kwaliteit.

 

Met 'persoonlijk' bedoel ik dat er niemand op aarde is zoals jij. Geen mens heeft dezelfde ideeën en visies op jouw onderwerp; jij bent helemaal uniek. In een online landschap waar veel informatie over bijvoorbeeld 'gezond eten' te vinden is, zoeken mensen naar een persoonlijke connectie én kwaliteit.

 

Denk maar eens aan al die sterren-chef op tv. Wedden dat er duizenden mensen zijn die net zo goed kunnen koken als zij? Het gaat niet om het koken, maar om de persoon zelf. Vaak zijn het gewoon interessante mensen en daar scoren zij  mee. Hiervoor ben je geen foefjes nodig; wees gewoon jezelf. Ook in jouw visies en wees niet bang om die te delen.

 

PS. kleine YouTube video's bij jouw blog met een persoonlijk verhaal is verstandig; zo weten mensen wie jij bent. 

 

Het tweede punt is kwaliteit. Hiermee bedoel ik dat je waardevolle informatie moet verstrekken waar lezers wat aan hebben. Als je het gaat hebben over 'blijvend zelfvertrouwen krijgen', dan moet je ook met goede tips komen. 

Blog: geld verdienen

Als jij tijd en moeite doet om een informatief stuk te schrijven, wil je daar natuurlijk voor beloond worden. Het fantastische nieuws: al het werk is al voor je gedaan!

 

Je hoeft enkel een link te plaatsen naar een product of dienst en het bedrijf achter het item zal jou uitbetalen. 

 

Dat bedrijven het Affiliates zo gemakkelijk maken is logisch zij willen leads en uiteindelijk klanten. Daarom is alles al voor je gedaan: de persoonlijke link is gemaakt, de product omschrijving, bannercontent en ook over uitbetalen hoe je je geen zorgen te maken.

 

Als jij serieus bent in het online geld verdienen, beveel ik de AffiliateMarketingRevolutie aan.

 

Met dit eenvoudig te begrijpen programma (geen downloads, geen schijfje opgestuurd krijgen) kun jij onmiddellijk beginnen. Het vereist geen investering anders dan jouw toewijding. 

 

Dit succesvolle programma bestaat al ruim 10 jaar en in ontwikkeld door internetondernemer Jacko Meijaard

 

Zeker als jij nieuw bent in Affiliate Marketing, is dit programma onmisbaar. Stap voor stap legt Jacko in begrijpelijk Nederlands uit waar je begint, wat je wel en niet moet doen.

 

Het is de beste tip die ik kan geven, en de blog die je nu leest is gebaseerd op dezelfde informatie. Uit mijzelf had ik nooit alles kunnen vinden dat in dit programma behandeld wordt.

 

Het heeft mij absolute vrijheid gegeven om online een passief inkomen te verdienen, zonder limiet vanaf iedere locatie.

Als je je afvraagt of je met dit programma kunt verdienen: hier een bewijs van mei 2022. Dit was een screenshot van een email die ik van Jacko kreeg.

 

Een van de Affiliates die enige tijd geleden begonnen is, liet zijn prachtige resultaten zijn. Helemaal passief, einde 9-5 baan.

 

Als jij serieus iets wilt maken van jouw inkomen en klaar bent voor een ongelimiteerd inkomen, start dan met de AffiliateMarketingRevolutie.

 

Je staat er nooit alleen voor.

 

De online community bestaat uit duizenden Affiliates die niets liever willen dan hun succes met jou delen.

 

Begin vandaag en neem volledige controle over jouw inkomen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0