Waard om in Affiliate Marketing te investeren?

Volgens een nieuwsartikel van Forbes (April 2022) is Affiliate Marketing een markt die al decennia lang blijft groeien en daar komt geen eind aan. Volgens Forbes is het redelijk te verwachten dat de Affiliate Marketing markt eind 2022 $8 miljard waard zal zijn. Eerder berichtte ik over de geschatte waarde van $30 miljard in 2023.

 

Affiliate Marketing is een wereldwijde miljardenmarkt.

Waarom is Affiliate Marketing zo interessant?

In de kern is Affiliate Marketing beter dan traditionele communicatiekanalen vanwege waarde-toevoeging

 

Voorbeeld: een telefoonbedrijf koopt voor enkele miljoenen televisiereclame tijd in om zijn telefoon aan te prijzen. Dit is duidelijk een commerciële uiting en daar is niets mis mee. Wel heeft deze (selfserving) manier van communiceren alleen dat: een commercieel karakter.

 

Affiliate Marketeers zoals mij doen het anders. Wij krijgen pas betaald als wij oprecht interessante inhoud online plaatsen waar jij als lezer iets aan hebt. Alleen zeggen 'dit is de beste telefoon' is niet de boodschap die jij wilt lezen.

 

Affiliate Marketing is zo interessant, omdat de Affiliate Marketeers enkel betaald krijgen als zij traffic naar hun blog krijgen. Het artikel kan daarom maar beter van topkwaliteit zijn. En als dat gelukt is, dan is het mogelijk om er inkomsten aan te verdienen

Effectiviteit van Affiliate Marketing

Affiliate Marketing is vanwege het creatieve karakter zo interessant, dan bijna de helft van geïnterviewde Amerikaanse Marketeers de voorkeur geven aan Affiliate Marketeers.

 

Redenen: betere controle over het budget, een hogere winst per verkoop en de meer interessante inhoud die Marketeers online zetten.

 

Conclusie van het artikel: zolang Affiliate Marketing meer waarde toevoegt dan reguliere communicatiekanalen, zal deze vorm van marketing niet verdwijnen.

Waarom Affiliate Marketing niet verdwijnt

Google Chrome is met 63% marktaandeel de grootste speler op de markt. Toen Google aankondigde om 'third-party' cookies te verwijderen, waren veel Affiliate Marketeers bang voor de negatieve gevolgen. Dit bleek niet gegrond.

 

Google wil vooral website uit de lucht halen die met 'trucjes' probeerden om een hoge positie in Google te bereiken, en dat wil Google niet. Inhoud moet interessant zijn voor de lezer, omdat enkel dit waarde toevoegt. 

 

Google is juist blij met Affiliate Marketeers, omdat zij zorgen voor goede en interessante content. Het bouwen van een website enkel gebaseerd op SEO en PPC is lang verleden tijd. De inhoud moet goed zijn.

 

Zoals Affiliate Marketeers er voor zorgen dat het publiek geïnteresseerd blijft, zal Affiliate Marketing niet verdwijnen. Affiliate Marketing heeft immers de potentie om doelgroepen zeer specifiek aan te spreken en deze zijn bovendien goed te analyseren. 

 

Tot slot natuurlijk de lezer zelf: deze geeft aan geïnteresseerd te zijn in goede content en dat weten adverteerders ook.

 

Daarom zal Affiliate Marketing niet verdwijnen en blijft het een passief verdienmodel waar een ieder van kan profiteren.

Affiliate Marketing is bij uitstek interessant voor mensen die passief vanuit huis een inkomen willen verdienen.

 

Met Affiliate Marketing:

 

- Verdien je hoge commissies

- Werk je vanuit iedere locatie

- Heb je baanzekerheid

- Heb je geen investeringskosten 

- Heb je nauwelijks kennis van internet nodig

- Verdienen honderden Nederlanders een serieus goed inkomen

De 'AffiliateMarketingRevolutie' van Jacko Meijaard is een programma waarmee iedereen direct een passief inkomen kan verdienen vanuit huis.

 

Ik (Daniël Zandbergen) ben hiermee ook begonnen, omdat ik niet gauw voor een baas zou willen werken. Ik wil controle hebben over mijn eigen leven en inkomen. Bovendien een inkomen zonder limiet.

 

Met de juiste houding en inspanning is het verdienen van 10 tot 10.000 euro per maand realiteit.

 

 

Zou jouw leven dan veranderen?

Reactie schrijven

Commentaren: 0